Tour of Norway – folkefest i Saltnes.

folkÅrets siste etappe av Tour of Norway, den 22. mai, hadde start i Drøbak og målgang i Sarpsborg. Rittet gikk igjennom Saltnes i år. Det var duket for et samarbeid mellom SNU, SSK og Råde kommune for å lage en folkefest i bygda.

Sykkelgruppa til SSK ved Frode Jensen var ansvarlig for vaktposter langs veien igjennom Råde kommune. Hele 27 frivillige stilte opp denne dagen for å hjelpe til slik at syklistene skulle få en sikker vei igjennom Råde kommune.

Plassen ved Saltinn ble fylt med aktiviteter hele dagen. Det var spinning for ungdom og voksne hele dagen. For de yngre barna var det ferdighetsløype hvor alle fikk premie. Det var boder med salg av egg, gratis ansiktsmaling med mer. På senen ble det fremføringer av blant annet unge talenter, Tomb-Spelet, Siruks Østfold og Tomb kammerkor. SNU sto for salg av burgere, pølser, brus og is. Bondelaget stilte med sauer som var malt med drakter som klatre og ledertrøyer.

ledereSNU hadde satt opp et stort telt med livesending fra Tour of Norway, slik at alle kunne følge syklistene fra start til målgang i Sarpsborg. TV2 med Dag Otto Lauritzen hadde også sending og intervjuer fra Saltnes.

Det var meldt regn, men i Saltnes skinner alltid sola. Gode syklister og et fantastisk arrangement samlet godt over 2000 innbyggere til folkefest i bygda!

Vinneren av etappen ble norske Edvald Boasson Hagen.boasson

Takk til alle som var med å gjøre denne dagen så flott!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Sykkel. Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.