Åpning av rundløypa og terrengritt

IMG_4753I går gjennomførte Saltnes Sportsklubb avdeling sykkel terrengritt, og innviet samtidig sin nye rundløype med ritt i kretscupen. Kretscupen er i regi av Sykkelsporten Sarpsborg, fordelt på 4 terreng ritt og 4 landeveisritt, hvorav dette var det siste rittet i cupen. Etter løpet ble det premieutdeling for sammenlagtseier i cupen.

38 syklister stilte til start, fordelt på 5 klasser. Det var stort oppmøte blant de yngste, og det var tydelig at her var både erfarne ryttere og noen ferskinger nysgjerrig på denne spennende rundløypa. Kommentarer fra de erfarne rytterne er at dette er en litt annerledes og krevende løype, hvor pulsen fort blir høy.

IMG_4889Ordfører i Råde, René Rafshol, åpnet rundbanen ved å klippe båndet. Han kunne fortelle at kommunen var stolte over et sånt lokalt engasjement og at vi har en 5- års kontrakt om at denne løypen kan disponeres av klubben. I tillegg ble det overrekt en gave fra kommunen, en øks for å holde busker og trær nede.

Det ligger mange timer med frivillig arbeide bak rundløypen. Både voksne, lokale entreprenører og ungdommene selve har lagt ned mye energi og tid for å bli ferdige.

Jerndalen er et flott område for turgåere, ryttere på både hest og sykkel, sopplukkere og løpende. Området byr også på rike kulturhistoriske områder, samt vakker natur. I tillegg så har både skytterforening og pistolklubb treningsområde og lokaler i dette området.

IMG_4992Jerndalen er nå på vei til å bli et spennende og attraktivt aktivitetsområde, men som fortsatt har mange muligheter for å utvikles til å bli en enda større aktivitetspark med både permanent orientering, natur/kultur vandrings løyper med opplysningsskilt og poster for barn, skoleungdom, turgåere etc.

Få folket ut i naturen, lag spennende opplevelser !

Dette innlegget ble publisert i Sykkel. Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar