Saltnesløpet – lokal idrettsglede

Solskinn, barn, idrettsglede og lokalt engasjement er en god betegnelse for dagens vellykkede gjennomføring av Saltnesløpet.

IMG_4240Med nesten 100 deltakere i seks aldersklasser, satt vi både deltakerrekord og publikumsrekord i august varmen for Saltnesløpet. Første gruppe ut var barn inntil 6 år. Det var mange søte og raske småbarn som sto klare til start. De løp 2 runder rundt kunstgressbanen med innlagt hinder, golfballkast i bøtte. De kom alle vel i mål, litt slitne, men med et godt smil og medalje rundt halsen.

Andre gruppe ut var ungdom og eliteklassen. Her var vi så heldige å få med flere lokalpolitikere og ordførerkandidater, i tillegg til våre lokale deltagere. Årets løype var ny, da vi ønsket å få mer innslag av sti og skog. Denne løypen vil også bli brukt i Onsdagsjoggen. Den nye rundløypa er ca. 4 km. lang og går fra kunstgressbanen og inn i skogen mot BMX banen, videre til Saltnes Interiør, så over veien og ned mot Rubingen Camping. Deretter følger Gamleveien til Odalsveien, og videre tilbake til kunstgressbanen. Forrige vinner av Saltnesløpet, Jarle Tranøy, tok ledelsen ut av stadion, tett fulgt av politikere fra Høyre, FrP, KrF, Venstre og Miljøpartiet de Grønne. Her var det mange som løp for seier i både løpet og kommunevalget. Først i mål av alle var ungdomsklasseløperen Harald Veberg Sollund. Beste Eliteklasse mannlige løper ble Anders Kvame. Beste Eliteklasse dame ble Eva Enger-Olsen. Raskeste politiker var Jarle Tranøy.

Etter Eliteklassen var tiden inne for start for de andre barneklassene. Det var stort engasjement og god løpsvilje blant alle jenter og gutter som deltok. Alle barna fikk medaljer etter målgang.

Saltnes Sportsklubb som står for arrangementet hadde salg av vafler, kaffe, brus og popcorn.

Ondagsjoggen som ble lansert i dag, er et gratis lavterskeltilbud for å samle folk i bygda til hyggelige jogge- eller gåturer i den nye Saltnesløypa. Oppstart er onsdag den 2. september. Vi håper dette kan være med å rekruttere enda flere deltakere til neste års Saltnesløp. Møt opp!

Vi takker de vel 250 som møtte opp og gjorde dette til en flott dag i Saltnes.

 IMG_4369IMG_4479IMG_4552IMG_4365

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.