Det velkjente fotballakademiet til Liverpool FC besøkte Råde for andre år på rad.

I år som i fjor arrangerte Saltnes Sportsklubb, i samarbeid med Råde IL, fotballskole over 3 dager. 12 topputdannede trenere fra Liverpool International Football Academy instruerte 150 barn og ungdom i alderen 6-14 år

De 12 trenerne fra Liverpool skal også kartlegge de norske talentene, og èn ble plukket ut for å trene med klubben i Liverpool.

– Dette gir en ekstra motivasjon til å vise seg frem. Kriteriene for å bli plukket ut er at de viser ferdigheter, god holdning og har fokus, sier ansvarlig for arrangementen for RIL, Tore Borgersen

I år utmerket Henrik Temte fra Fredrikstad seg, og han skal på et treningsopphold på Liverpool Football Academy til høsten.

Fornøyde arrangører, fra venstre Tore Borgersen RIL, Phil Oliver Liverpool FC og Sverke Alvær SSK (Foto: O.P. Westheim)

Fornøyde arrangører, fra venstre Tore Borgersen RIL, Phil Oliver Liverpool FC og Sverke Alvær SSK
(Foto: O.P. Westheim)

– Det bor en drøm i magen på de små og dette er en gulrot til å vise seg frem for trenerne til Liverpool, sier Borgersen.

Liverpool Fotballskole har blitt arrangert i Norge i mange år, og Premier League-klubben sender sine egne trenere fra fotballakademiet i England.

– Det er andre gang vi er i Råde og vi er virkelig imponert over fasilitetene og gjennomføringen de har her, sier årets hovedtrener Phil Oliver.

Phil sa også at det var tre grunner til at de arrangerer slike skoler rundt om i Europa..

– For det første ønsker vi å bringe klubben til fansen. Dette er kanskje det nærmeste de kommer Liverpool. Vi ønsker også å kartlegge de norske talentene, så vi observerer spillerne. Og så ønsker vi å vise «The Liverpool Way», en filosofi som vi mener er den beste i verden, sa Oliver.

Phil og resten av trenerteamet

Phil og resten av trenerteamet (Foto: Henrikke Alvær)

Og det var ikke bare fotballspillerne som lærte noe under fotballskolen. Også de frivillige banevertene / tolkene, som er trenere i klubbene, plukket opp mye.

– De plukket opp mye kunnskap som vi tar med videre i klubben, sier ansvarlig for arrangementen for SSK, Sverke Alvær

De unge fotballspillerne var delt inn i flere grupper som var tilpasset alder og kjønn. Flere spillere fra SSK var mektig imponert over fotballskolen.

– De er veldig flinke, og de har en egen måte å vise hvordan ting skal gjøres. I tillegg forklarer de øvelsene veldig bra. Språket gikk helt fint, sa de med store smil om munnen.

(Foto: Henrikke Alvær)

Fornøyd deltager sammen med Coach Jay (Foto: Henrikke Alvær)

– Trenerene fra Liverpool var meget godt fornøyd og de gleder seg til å fortsatt ha et samarbeid med oss. Dette er gjensidig fra vår side. Det var en enorm glød, engasjement og tilstedeværelse blant ungene, og kvaliteten på det vi så var utrolig høy, sier Sverke Alvær

Og kanskje finner Liverpool den nye Steven Gerrard på en gressmate i Råde?

Academiet kommer tilbake også neste år. Fotballskole vil mest sannsynlig avholdes den 22.-24. juni. 2015.
Gå inn og lik vår Facebook-side, for å følg med på endelig dato og for når påmeldingen åpner.  www.facebook.com/LiverpoolFotballskoleRade avslutter Borgersen og Alvær

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Fotball, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.